Helena

UNELMA-AMMATTINA

TILITOIMISTOYRITTÄJYYS

Helena on koulutukseltaan taloushallinnon tradenomi ja hänellä on myös taloushallinnon alan KLT-tutkinto.
Hän on tehnyt monipuolisia taloushallinnon töitä parikymmentä vuotta.

Yrittäjyysajatus lähti maatalouden kirjanpidosta, kun Helena sai vinkkiä, että alueellamme oli puute maatalouden kirjanpidon tekijöistä. Esikoisestaan äitiyslomalla ollessaan Helena etäopiskeli Jyväskylän AMK:ssa maatalouden kirjanpitoa ja EU-tukihakemusten tekemistä. 


Syksyllä 2015 hän jäi pois palkkatyöstään tilitoimistossa ja siirtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Heti yrittäjyyden alkutaipaleella Helena sai tutulta vinkin lehtijutusta, jossa kortesjärveläinen tilitoimistoyrittäjä suunnitteli eläkkeelle siirtymistä ja kaipasi toimistolleen jatkajaa. Muutaman viikon kuluttua kaupat lyötiin lukkoon ja Helena osti Markkitili ky:n liiketoiminnan.


Helenalla on koko ajan ollut tuntosarvet koholla ja kehittämisajatuksia yrityksensä suhteen. Vimpelin toimiston perustaminen toissa vuonna oli yksi näistä. Kuopuksen syntymä vauhditti yritystä seuraavan kasvuaskeleen ottoon ja osa-aikaisen työntekijän palkkaamiseen.


Helenan Tilipalvelua voi hyvällä syyllä sanoa myös perheyritykseksi, sillä Helenan puoliso Hannes hoitaa Kortesjärven yrityskaupan mukana tulleita isännöitsijän tehtäviä. Isännöintipuolella toimintaa on mahdollista laajentaa muuallekin Järviseudulle. Toimintaa laajennetaan kysynnän mukaan; viimeksi mm. yhdistysten ja hankkeiden kirjanpidon ja raportoinnin suuntaan sekä jatkossa myös tieisännöintiin kysynnästä riippuen. 


Asiakkaiden auttaminen ja neuvominen on Helenan sydäntä lähellä. Hän on huomannut, että vaikka moni asia menee nykyään sähköiseksi ja paperittomaksi, niin on paljon ihmisiä, jotka haluavat vielä toimia perinteisesti paperein ja se sopii Helenalle hyvin. "Pienenä toimistona voin uida vastavirtaan ja tarjota asiakkaille palveluita joustavasti heidän tarpeidensa mukaan. Asiakkaan ei tarvitse muuttaa toimintaansa tilitoimiston sapluunan  mukaisesti, vaan häntä voidaan palvella yksilöllisesti hänen tarpeidensa mukaan."

Helena on tykännyt paperitöistä jo lapsesta saakka. Lomakkeiden täyttäminen oli pienenä hänen lempipuuhaansa.